Fremdrift i skriveprojekter

Det går så godt ...

Jeg skriver og skriver og skriver. På flere forskellige skriveprojekter og mange slags tekster. Nu skriver jeg fx igen her på hjemmesiden. Fylder på med ord efter ord, sætning, afsnit …

Det er blevet sjovt og meget tilfredsstillende at skrive igen. Det giver rigtig meget energi at skrive på forskellige ting. Mit gamle, store skriveprojekt, der var blevet så indviklet og kompliceret og bestod af mange forskellige udkast på alle mulige stadier og vildt meget research, kildelæsning, noter, litteraturlæsning, beregninger … er ikke længere helt så vanskeligt at håndtere. Jeg fokuserer på små dele ad gangen og skriver på det tit. Jeg er med andre ord i gang med at gøre det meget mere simpelt. Og færdigere. Og færdigt. Samtidig med at jeg får skrevet på andre ting. Så jeg bruger rigtig meget tid på at skrive …

Fremdrift

Når jeg bruger så meget tid på at skrive, skal mængden af tekst jo gerne vokse. Og den skal ikke kun vokse, men også langsomt tage form og blive bedre. Skrive, skrive, skrive. Klippe-klistre i afsnit og sætninger. Skrive mere og skrive til. Redigere lidt. Skrive mere. Det er planen. Og den holder jeg. I hvert fald i øjeblikket. Derfor er der også fremdrift i projektet. Fornuftig fremdrift. Jeg tror, jeg nu kan undgå at løbe ud ad tangenter, stier, veje, skinner, omveje og biveje, der ikke leder mod målet. Men set i forhold til al den tid jeg samlet set bruger på at skrive, er der ikke så meget fremdrift. Så når jeg ikke ret meget. Jeg når meget mere, end jeg gjorde før, jeg begyndte at forholde mig til skriveproces og til at bruge rådene om skriveproces. Og det er dét, der er vigtigt at huske. Det nytter ikke noget, hvis jeg begynder at slå mig selv oven i hovedet med, at jeg når for lidt på det centrale projekt. Så bliver det en pligt at arbejde på det, og jeg kan godt mærke, at lysten til at arbejde på det er skrøbelig. Den er der. Men den skal plejes. Og det gør jeg ved at skrive på mange ting. Det skal jeg huske!